PRINT CARDS

011/2457-666 | office@sistemcd.rs | Bul. kralja Aleksandra 124 (Vukov spomenik), Beograd

Diplomski/Master/Doktorati - Štamparija SistemCD

Izrada Diplomskih / Master / Doktorskih Radova

Nakon mnogo besanih noći istraživanja i kompletiranja konačno ponosno možete reći da je Vaš rad gotov! Montirali ste, lektorisali, 5x proveravali reference. Jedina preostala stvar pre kraja roka  je kvalitetna štampa i koričenje Vašeg diplomskog/master/doktorskog rada. Nažalost, ni ovo nije lak korak jer trebate da razmotrite:

 1. Tip koričenja (tvrdo, meko ili spiralno)
 2. Definisanje štamparskih podešavanja (Crno bela ili štampa u boji, tip papira)
 3. Da li da štampu poručite online ili direktno u radnji

Najbitnija odluka koju treba da donesete prilikom izrade Vašeg rada jeste tip koričenja. On pre svega zavisi od rada koji se štampa. Ukoliko je u pitanju diplomski rad, on zaslužuje elegantnije koričenje od seminarskog ili sličnog rada za koji ste odvojili svega par nedelja rada. Dodatno, izgled Vašeg rada će uticati na opšti utisak profesora koga ćete sigurno želeti da impersionirate.

Nemojte podceniti Vaš naporan rad! Završavanje Vašeg rada je veliki korak i zaslužuje koričenje koje će to pokazati!

 1. Tipovi koričenja
Tipovi koričenja

Klamovanje je tehnika povezivanja štampanog materijala klamericama po sredini odštampanog materijala. Klamovanju prethodi savijanje (bigovanje) štampanog materijala po sredini kako bi se savijao kako treba.
Koristi se kod povezivanja brošura, svezaka, kataloga, biltena itd.

Spiralno koričenje je tehnika povezivanja štampanog materijala pomoću spirale koja može biti plastična ili žičana koja obavija prethodno izbušene stranice štampanog materijala po jednoj strani. Koristi se kod seminarskih radova, kataloga, blokova, skripti, svezaka itd.

Meki povez je tehnika koja štampani materijal povezuje lepkom sa koricama maksimalne debljine do 350gr. Koristi se za povezivanje knjiga, stručnih radova, svezaka, kataloga.

Tvrdi povez je najkvalitetniji način povezivanja štampanog materijala sa koricama od čvrstog materijala (lepenka) obloženog platnom, specijalnim papirom ili kožom. Koristi se za povezivanje diplomskih, master i doktorskih disertacija, premium kataloga, menija, rokovnika, knjiga i sl.

2. Definisanje štamparskih podešavanja

Štampa diplomskih/master/doktorskih radova se radi po standardu na 80gr papiru koji je optimalan za ovaj tip štampe. Štampa može biti crno-bela koja je povoljnija opcija ili u boji koja je skuplja opcija ali ukoliko Vaš rad to zahteva, značajno će povećati utisak prilikom čitanja samog rada.

Bitna napomena: Format u kojem nam šaljete fajl Vašeg rada je obavezno PDF

3. Da li da štampu poručite online ili direktno u radnji

Bilo da imate poverenja u poručivanje preko interneta za šta Vam garantujemo brzinu, kvalitet i jednostavnost poručivanja ili više to volite da uradite lično u radnji. Mi smo prava adresa za Vas!

Ukoliko poručite preko sajta a ne nalazite se u Beogradu, rad Vam možemo poslati kurirskom službom sa isporukom dan za dan.

Izradu možete poručiti jednostavnim popunjavanjem forme iznad ili dolaskom u našu radnju na adresi Bulevar kralja Aleksandra 124 (Vukov spomenik). Naše kolege svojim dugogodišnjim iskustvom garantuju da ćete biti zadovoljni našom uslugom!

PRIPREMA ZA ŠTAMPU

Kako bi poručili izradu vizit karti neophodno je da imate adekvatnu pripremu za štampu. Neophodno je da pripremu imate u nekom od vektorskih formata (pdf, ai, cdr, eps, cmx) i to je osnovni i najbitniji uslov prilikom poručivanja. U slučaju da nemate pripremu već želite sami da napravite, postoji više online alata koje možete pronaći putem Google-a.

Kako se pravi priprema za štampu?

Naravno, u slučaju da Vam treba pomoć oko bilo koje od navedenih stavki ili poručivanja možete nas kontaktirati i kolege iz sektora Štampe će Vam pomoći da poručite adekvatne nalepnice, stikere za Vaše potrebe.

PORUČIVANJE IZRADE RADOVA

U Štampariji Sistem CD možete poručiti izradu Diplomskih/Master i Doktorskih radova na nekoliko načina:

 1. Online preko našeg Web Shopa
 2. Mail-om na office@sistemcd.rs
 3. Telefonom na 011/2457-666
 4. Lično u našoj radnji na adresi Bulevar kralja Aleksandra 124 (Vukov spomenik), Beograd

CENA IZRADE DIPLOMSKIH/MASTER/DOKTORSKIH RADOVA

U Štampariji Sistem CD radove možete poručiti po veoma povoljnim cenama.

Cenu štampe radova određuje više faktora (broj strana,korice, boje). Procenu cene Vaše porudžbine možete videti na stranici za Online poručivanje Radova.

Za poručivanje i više informacija popunite upit ispod:

  Top
  011/2457-666